IT

Als collega’s vrienden worden: de bromance van Mike en Thomas


Mike en Thomas werken allebei op ons hoofdkantoor in Heverlee en leerden elkaar zo kennen. Mike werkt als consultant in het Drupal-team. Thomas is onze Business Process Officer. Toen hij hier als stagiair begon, kende hij niemand. Mike ving hem op en stelde hem voor aan het Drupal-team. Het begin van een mooie bromance.

Over eerste indrukken en samen sporten

Thomas: “Toen ik Mike voor het eerst zag was ik opgelucht dat er hier nog een jonge gast rondliep op de verdieping. We zijn aan de praat geraakt, en ik merkte onmiddellijk dat hij ab-so-luut geen stereotype, nerdy IT’er is. Toen wist ik dat het goed zat.”

“Je leert elkaar snel kennen in een kantooromgeving: je gaat af en toe samen lunchen, je maakt een paar flauwe mopjes en voilà. Ons open bureau werkt vriendschappen ook in de hand, want als je op dezelfde verdieping werkt spreek je elkaar elke dag. Zelfs als je niet in elkaars team zit”, vertelt Mike.

Samen sporten is iets dat we bij AUSY alleen maar aanmoedigen. Ook Mike en Thomas zijn gemotiveerd. Thomas: “Ik heb het initiatief genomen om een zaalvoetbalploeg op te richten. Samen met nog wat andere collega’s gaan we nu wekelijks sjotten. Een betere teambuilding bestaat niet!”

“Maar over die keer dat ik je keihard heb verslagen tijdens het squashen zullen we het maar niet hebben zeker...”, knipoogt Mike.

Mike and Thomas laughing


 

Beter een goede collega dan een verre vriend

Thomas: “Bevriend zijn met je collega’s maakt je leven nu eenmaal makkelijker. Uiteindelijk ben je vaker bij hen dan bij je vrienden, of zelfs bij je partner.” Mike is het met hem eens: “Ik zit liever geen 8 uur aan een stuk achter mijn bureau. Het is leuk als je tijdens je pauzes plezier kan maken met je collega’s. Dat hoeft niets groots te zijn. Thomas en ik gaan bijvoorbeeld regelmatig een stukje wandelen buiten. En het is nóg leuker als die momenten dan uitmonden in vriendschap!”

Het is wel duidelijk dat dat het geval is bij Mike en Thomas. Ook buiten de werkuren zien ze elkaar regelmatig. “We zijn dit jaar samen naar Rock Werchter geweest,” vertelt Mike. “‘s Avonds heb ik Thomas dan weer veilig naar huis gebracht.” Thomas pikt in: “En we zijn een tripje naar Amsterdam aan het plannen. Er gaan waarschijnlijk ook nog wat andere collega’s mee. Super leuk!”

Mike: “Binnenkort kunnen we misschien ook eens dubbeldaten met onze madammen!”

Genoeg afstand

Thomas: “Ik denk dat onze vriendschap zo goed werkt omdat we niet in hetzelfde team zitten. We kunnen samen plezier maken, maar we beïnvloeden elkaars werk niet. Het zou misschien anders zijn mochten we allebei in hetzelfde team werken. Dat zorgt sneller voor discussies.” 

Mike denkt er hetzelfde over: “En als we elkaar toch beu worden, zit er gelukkig nog een vergaderruimte tussen onze bureaus… ;-) Maar we spreken elkaar dagelijks, dus ik zou het toch jammer vinden mochten we niet meer op dezelfde verdieping werken.”

Ook een plekje op het leukste kantoor met de tofste collega’s veroveren?

Wij zoeken steeds mensen om ons team te versterken.

Lees verder

6 people icons in a grid
Van apothekersassistente tot helpdesk support
#Collega #IT
A black and white picture of Sam in the woods
Eerst de IT’er van de familie, nu ook bij AUSY
#collega #IT
2 men looking at a wall with post-its
RPA vs AI (en hoe pas je beide toe?)
#RPA #AI #IT