Interim Management

Marc gaat voor geluk


Interim managers zijn vaak professionals met een jarenlange ervaring in management in diverse sectoren, die op een bepaald moment de carrièreswitch maken van kaderlid/manager naar zelfstandige. Ze gaan op zoek naar meer vrijheid, onafhankelijkheid, variatie en de mogelijkheid om hun ervaring te delen met anderen. 

Het snel kunnen schakelen tussen opdrachten, de onzekerheid als freelancer, het onmiddellijk operationeel zijn, de cultuur van een bedrijf kunnen aanvoelen en zeer flexibel zijn, zijn maar een paar van de vereisten voor een succesvolle interim manager. 

Toch krijgen ook zij met vooroordelen te maken. 

Ze zouden van het ene project naar het andere hoppen, stevige tarieven aanrekenen, en weinig maatschappelijk engagement tonen. 

Jammer, want hier bij AUSY zien we elke dag opnieuw hoe onze interim managers het tegendeel bewijzen. Vaak gebruiken ze de ervaring die ze hebben opgedaan zelfs om zich in te zetten voor maatschappelijke projecten naast hun job. Daarom vertellen we jullie in de komende maanden de verhalen van Inke, Pierre en Marc. 

Eerder vertelden we je al over Inke en de SheDecides movement. Vandaag maak je kennis met Marc, interim manager bij AUSY én mede-oprichter van het Fonds GavoorGeluk.

Wie is Marc?

Marc kwam, naar eigen zeggen, bij AUSY terecht by accident. Hij leerde ons kennen via zijn netwerk, en startte zo als interim manager. Een carrière waar hij zich al 17 jaar met volle goesting voor inzet. 

De ervaring die hij opdeed als interim manager in tal van verschillende projecten steekt hij naast zijn werkuren met hart en ziel in zijn eigen project: het Fonds GavoorGeluk, dat hij in 2005 oprichtte samen met Jan Toye.

Daarnaast vindt hij ook nog tijd om te schrijven. Hij bracht net zijn derde boek op de markt: Collega in hoofd en hart.

Book: collega in hoofd en hart

GavoorGeluk

“In 2005 richtte ik, samen met Jan Toye, GavoorGeluk op,” vertelt Marc. “Het is een erg persoonlijk project. We verloren namelijk allebei een kind aan zelfdoding. Het doel van dit fonds is de preventie van zelfmoord bij jongeren. Want je denkt misschien dat het een ver-van-je-bedshow is, maar niets is minder waar. Elk jaar stappen er in Vlaanderen 1200 mensen uit het leven. Zo eist zelfdoding meer levens dan het verkeer.”

“Om dit fonds op te starten, zaten Jan en ik lang samen met verschillende wetenschappers van de KU Leuven,” gaat Marc verder. “Een brede wetenschappelijke fundering voor dit project is broodnodig. Enkel zo kunnen we jongeren écht helpen. Ook vandaag vallen we nog steeds terug op uitgebreid wetenschappelijk onderzoek voor elk van onze projecten.”

GavoorGeluk investeert langs de ene kant in wat zij zelf “goede praktijken” noemen. Dat zijn projecten die meewerken aan de preventie van zelfdoding bij jongeren, waarvan wetenschappelijk bewezen is dat ze effect hebben. Verder heeft het fonds ook zelf enkele projectlijnen op poten gezet, waaronder: Warme school, Warme William, Warme steden & gemeenten.

Warme scholen

Een warme school is een school waarin ieder kind goed in zijn vel zit. Een school die, naast de cognitieve ontwikkeling van het kind, ook focust op het mentale welzijn van haar leerlingen.

Marc: “Mentale gezondheid begint al in de kleuterklas. Met warme scholen willen we kinderen graag de tools meegeven om met moeilijke momenten om te gaan en veerkrachtig te zijn, en ze bewust maken van het belang van een goede geestelijke gezondheid.”

Hoe zo’n warme school er dan uitziet? “In een warme school streeft het hele team ernaar om het welbevinden, de betrokkenheid en het gezond emotioneel functioneren van kinderen en jongeren te versterken. De warme school richt zich verder niet enkel op het welzijn van leerlingen, maar op het welzijn van iedereen die betrokken is: leerkrachten, ouders, partners …” aldus Marc.

Warme William

Warme William is een grote, blauwe beer die mensen ertoe wil aanzetten om te praten over hun problemen

Marc legt uit: “Durven zeggen dat het niet goed gaat, dat is vaak een enorme drempel. Met Warme William willen we kinderen en jongeren overtuigen om te praten met hun omgeving. In verschillende lagere scholen plaatsten we een bank waar die blauwe beer op zit. Als een kind naast warme William op de bank gaat zitten, geeft hij een signaal naar zijn vriendjes en vriendinnetjes dat hij ergens mee zit en hierover wil praten.”

“Voor jongeren ontwikkelden we een app,” gaat Marc verder. “Hierin lezen ze verhalen en getuigenissen van anderen die een moeilijke periode doormaakten en geholpen werden door erover te praten. Via de app kan je ook de warme William in jouw leven bedanken, en je vindt er tips en tricks om zelf een warme William te zijn voor anderen.”

Warme steden & gemeenten

Een warme stad of gemeente heeft aandacht voor de 8 pijlers van veerkracht van kinderen en jongeren. Want hoewel 1 op 5 jongeren kampt met psychische problemen, geeft 4 op 5 jongeren toch aan dat ze zich goed in hun vel voelen. Die jongeren kunnen hun leeftijdsgenoten die het moeilijk hebben, helpen. De 8 pijlers van veerkracht zijn:

  1. Besteed aandacht aan de basisbehoeften en rechten van kinderen en jongeren.
  2. Moedig een warme, ondersteunde opvoeding aan.
  3. Ondersteun de persoonlijke ontwikkeling.
  4. Creëer verbondenheid tussen kinderen, jongeren en hun omgeving. 
  5. Maximaliseer kansen op fysieke gezondheid.
  6. Maak kwetsbaarheid bespreekbaar in een veilige omgeving.
  7. Zorg dat kinderen en jongeren gemakkelijk de weg naar hulp vinden.
  8. Betrek kinderen en jongeren bij het beleid.

Alles draait om time management

Hoe Marc dat alles combineert met zijn fulltime job als interim manager? “Time management, time management en nog eens time management,” zegt hij. “Er kruipt heel wat tijd in het fonds. Bovendien werken Jan en ik hier op vrijwillige basis aan. Maar als interim manager is het mijn job om een duidelijke structuur te introduceren in bedrijven en hen te helpen zich op een rendabele manier te organiseren. Die ervaring neem ik mee in GavoorGeluk.”

“Veel van mijn vrije tijd gaat naar GavoorGeluk,” vertelt Marc. “Ik werk met hart en ziel aan dit project. Bovendien zie ik het besturen van deze organisatie als mijn plicht. We beseffen vaak onvoldoende hoe goed we het hebben. Voor alles wat we krijgen, vind ik dat we ook iets moeten teruggeven. Sommigen doen dat in stilte, door geld te doneren, anderen doen dat door iets op te richten, zoals Jan en ik 15 jaar geleden deden.”

Lees verder

Pierre Hugé reading to children
Liefdadigheid = geld doneren? Pierre doet het anders!
#interimmanagement
A group of women from the SheDecides movement
Interim manager Inke en de SheDecides movement
#interimmanagement #shedecidesmovement
Road with yellow sign
Hoe krijgen interim managers een bedrijf back on track?
#interimmanagement