Interim Management

Liefdadigheid = geld doneren? Pierre doet het anders!


Interim managers zijn vaak professionals met een jarenlange ervaring in management in diverse sectoren, die op een bepaald moment de carrièreswitch maken van kaderlid/manager naar zelfstandige. Ze gaan op zoek naar meer vrijheid, onafhankelijkheid, variatie en de mogelijkheid om hun ervaring te delen met anderen. 

Het snel kunnen schakelen tussen opdrachten, de onzekerheid als freelancer, het onmiddellijk operationeel zijn, de cultuur van een bedrijf kunnen aanvoelen en zeer flexibel zijn, zijn maar een paar van de vereisten voor een succesvolle interim manager. 

Toch krijgen ook zij met vooroordelen te maken. 

Ze zouden van het ene project naar het andere hoppen, stevige tarieven aanrekenen, en weinig maatschappelijk engagement tonen. 

Jammer, want hier bij AUSY zien we elke dag opnieuw hoe onze interim managers het tegendeel bewijzen. Vaak gebruiken ze de ervaring die ze hebben opgedaan zelfs om zich in te zetten voor maatschappelijke projecten naast hun job. Daarom vertellen we jullie in de komende maanden de verhalen van Inke, Pierre en Marc. 

Eerder vertelden we je al over Inke, advisor voor de SheDecides movement en Marc, mede-oprichter van het Fonds GavoorGeluk. Vandaag maak je kennis met Pierre, die tijdens het hoogtepunt van de eerste golf van de coronacrisis een manier vond om mondmaskers uit te delen aan minderbedeelden.

Wie is Pierre?

Pierre kwam bij AUSY terecht in 2017. Als interim manager werkt hij hard en kent hij veel uitdaging. 

“Maar die job brengt ook veel stress met zich mee,” vertelt hij. “Daarom probeer ik mijn carrière af te wisselen met periodes van rust. Ik ben een echte bourgondiër en ik hou van reizen. Bovendien ben ik ook bezig met mijn doctoraat in de antropologie. Evenwicht, da’s belangrijk in het leven. Elke dag is een cadeau en daar moet je van genieten!”

Mondmaskers voor de sans papiers

“Ik vind het ook belangrijk om terug te geven aan de maatschappij,” vertelt Pierre. “Ik help anderen graag. Dat doe ik ook in mijn job. Ik breng structuur en evenwicht in organisaties, maar ik probeer ook de moraal van de werknemers opnieuw op te krikken. Dat is vaak nodig, want als ik ergens aankom, zit dat bedrijf meestal al een tijdje in een moeilijke situatie.”

“Aan het begin van de coronacrisis zat ik tussen 2 opdrachten in. Toen ik benaderd werd door een kennis met de vraag of ik hem kon helpen met zijn nieuwste project, het distribueren van mondmaskers, heb ik ingestemd op 1 voorwaarde: dat we dan ook mondmaskers zouden uitdelen aan mensen die ze heel erg nodig hebben, maar geen middelen hebben om ze te kopen.”

Pierre gaat verder: “En zo geschiedde. De mondmaskers, die uit China geleverd en door ons gedistribueerd werden, hebben we onder andere verdeeld aan de sans papiers van Brussel. Officieel bestaan zij gewoonweg niet, dus zij kunnen nooit aan maskers raken.”

“We hebben ook maskers uitgedeeld aan weeskinderen, niet-begeleide minderjarigen en andersvaliden,” vertelt Pierre. “Uiteindelijk hebben we 25.000 maskers gratis kunnen verdelen!”

Maar ook nog verschillende andere projecten

Pierre: “Dat project is ondertussen mooi afgerond. Maar dat betekent niet dat ik nu stilzit.”

“Een ander project dat me nauw aan het hart ligt, is het schooltje in het VN natuurreservaat Dimonika, in het Mayombe gebergte van Congo dat ik sponsor. Ze hebben in die streek heel wat problemen met illegale gouddelvers. Als gevolg was het schooltje helemaal onderkomen, en had het geen leerkrachten meer. Ik heb dan besloten om het salaris van 2 leerkrachten te betalen, zodat de school terug kon opstarten. Daarna werd mijn verhaal opgepikt door de overheid. Zij hebben op dat moment besloten om de salarissen van de leerkrachten terug te betalen. Nu leren de kinderen weer lezen, schrijven en rekenen. Ik besef dat dit misschien maar een druppel op een hete plaat is, maar niets doen en onverschillig blijven is voor mij onmogelijk.”

“Verder probeer ik ook met mijn werk in de Lions Club terug te geven aan de maatschappij,” aldus Pierre. “Samen proberen we kansarme kinderen en daklozen in het Brussels gewest te helpen. Niet alleen door geld te doneren, maar ook door hen respect, eerbaarheid en liefde te tonen.”

Pierre Hugé reading to children

Het draait niet enkel om geld

“Ik zet me voor 100% in voor die projecten,” zegt Pierre. “Als ik iets doe, doe ik het goed. Dat betekent natuurlijk ook dat ik wel eens met mijn hoofd tegen de muur loop. Als een project stroef verloopt, bijvoorbeeld, of als ik tijdens een van mijn opdrachten het gevoel heb dat ik de werknemers maar moeilijk gemotiveerd krijg.”

“Daar moet ik me dan over zetten, want uiteindelijk weet ik dat ik ook veel mensen help. Soms krijg ik mails van collega’s uit vorige opdrachten, die me vertellen dat ze op het puntje van een burn-out stonden vóór ik kwam, maar nu weer goed in hun vel zitten. Dat motiveert mij enorm, daar doe ik het voor.”

“Bovendien heb ik een hekel aan mensen die enkel met geld smijten om hun geweten te sussen,” gaat Pierre verder. “Geld alleen helpt kansarme mensen niet op weg. Ik probeer hen écht te helpen, enkel daar haal ik voldoening uit. Ze hebben nood aan respect, liefde en motivatie. Dat is waar ik naar streef in alle projecten die ik onderneem: ik doe niet enkel aan liefdadigheid, ik probeer écht een verschil te maken.”

Lees verder

Portrait picture of Marc Van De Gucht
Marc gaat voor geluk
#interimmanagement #GavoorGeluk
A group of women from the SheDecides movement
Interim manager Inke en de SheDecides movement
#interimmanagement #shedecidesmovement
Road with yellow sign
Hoe krijgen interim managers een bedrijf back on track?
#interimmanagement