Interim Management

Interim manager Inke en de SheDecides movement


Interim managers zijn vaak professionals met een jarenlange ervaring in management in diverse sectoren, die op een bepaald moment de carrièreswitch maken van kaderlid/manager naar zelfstandige. Ze gaan op zoek naar meer vrijheid, onafhankelijkheid, variatie en de mogelijkheid om hun ervaring te delen met anderen.

Het snel kunnen schakelen tussen opdrachten, de onzekerheid als freelancer, het onmiddellijk operationeel zijn, de cultuur van een bedrijf kunnen aanvoelen en zeer flexibel zijn, zijn maar een paar van de vereisten voor een succesvolle interim manager.

Toch krijgen ook zij met vooroordelen te maken.

Ze zouden van het ene project naar het andere hoppen, stevige tarieven aanrekenen, en weinig maatschappelijk engagement tonen.

Jammer, want hier bij AUSY zien we elke dag opnieuw hoe onze interim managers het tegendeel bewijzen. Vaak gebruiken ze de ervaring die ze hebben opgedaan zelfs om zich in te zetten voor maatschappelijke projecten naast hun job. Daarom vertellen we jullie in de komende maanden de verhalen van Inke, Pierre en Marc. 

First up: Inke, interim manager bij AUSY én advisor voor de SheDecides movement

Wie is Inke?

Inke is al meer dan 25 jaar actief als manager in verschillende internationale functies bij grote bedrijven: sales, strategie, transformatie … 7 jaar geleden besliste ze om freelancer te worden en in 2017 leerde ze AUSY kennen

Waarom ze freelancer wou worden? Om, tussen haar opdrachten door, ook tijd te kunnen besteden aan de dingen die haar nauw aan het hart liggen. Kunst, bijvoorbeeld. 

Inke: “Ik heb al een carrière van meer dan 25 jaar achter de rug. Nu vind ik het tijd om me te focussen op dingen die ik belangrijk vind naast mijn werk. Ik kies er dus bewust voor om niet altijd fulltime aan opdrachten te werken. De tijd die ik heb tussen mijn opdrachten door, probeer ik te gebruiken om een maatschappelijke bijdrage te leveren. Onder andere aan SheDecides.”

SheDecides

SheDecides is in het leven geroepen toen Trump in 2017 de global gag rule opnieuw introduceerde,” vertelt Inke. “Op dat moment bevroor de Amerikaanse regering heel wat fondsen voor NGO’s die onder andere toegang tot familiale planning, contraceptie, seksuele voorlichting ... mogelijk maken. Dat heeft vooral een impact op vrouwen in ontwikkelingslanden, die in eerste instantie al niet gemakkelijk toegang hadden tot deze dingen.”

Inke gaat verder: “SheDecides werd opgericht door Lilianne Ploumen en Alexander de Croo als reactie op de global gag rule. Het is een globale beweging die bestaat uit verschillende personen (die we champions en friends noemen) en organisaties. De champions leiden elk de beweging in hun eigen land.”

Het onmiddellijke doel van SheDecides was duidelijk: geld inzamelen om al deze afgeschafte fondsen terug ter beschikking te stellen. Maar ondertussen streven ze naar meer. De beweging werkt samen met lokale organisaties om te vechten voor vrouwenrechten in het algemeen. Ze willen de autonomie van de vrouw over haar lichaam, haar leven en haar toekomst vrijwaren.

A group of women from the SheDecides movement

Ervaring gebruiken om guiding group te begeleiden

Wat doet Inke daar dan juist? Vanuit haar ervaring als transformatie manager begeleidt ze de guiding group van champions. Ze stelt strategieën op voor een betere samenwerking en meer efficiëntie. Ze bekijkt ook welke best practices er nodig zijn om zowel de guiding group als de young champions zo efficiënt mogelijk in te schakelen.

Inke: “De ervaring die ik in mijn carrière als interim manager heb opgedaan komt hierbij goed van pas. Ik heb al vaker de juiste omkadering moeten aanbieden aan een zeer divers team. Dat rugzakje neem ik nu mee: zorgen voor de coherentie en samenhang binnen de guiding group.”

De afstand is in dit project een grote uitdaging volgens Inke: “Onze leden zijn verspreid over de hele wereld, dus je ziet elkaar niet vaak face to face, en nu nog minder vanwege Covid19. We hebben dus nood aan heldere richtlijnen.”

Teruggeven aan de maatschappij

“Het geeft veel voldoening dat ik de kennis en de ervaring die ik heb opgedaan op de werkvloer, kan inzetten voor zo’n mooi project,” vertelt Inke.

“Ik  heb een goede opleiding gekregen. Ik heb altijd genoeg economische welvaart gekend om me volledig te kunnen ontwikkelen als vrouw. Ik heb de kans gekregen om mijn dromen waar te maken. Als je in zo’n geprivilegieerde positie staat, mag je volgens mij zeker iets teruggeven aan personen die wel dezelfde capaciteiten hebben, maar hun potentieel niet kunnen waarmaken, omdat ze ergens anders geboren zijn en minder kansen krijgen. Ik wil proberen om die balans terug recht te zetten, stap voor stap.”

Onder de indruk van Inkes ervaringen en benieuwd naar de verhalen van Pierre en Marc? Hou dan zeker onze site in de gaten!

Lees verder

Pierre Hugé reading to children
Liefdadigheid = geld doneren? Pierre doet het anders!
#interimmanagement
Portrait picture of Marc Van De Gucht
Marc gaat voor geluk
#interimmanagement #GavoorGeluk
Road with yellow sign
Hoe krijgen interim managers een bedrijf back on track?
#interimmanagement