Interim Management

Starten als interim manager? Dit moet je weten!

Wil je vandaag starten met je carrière als interim manager? Het is daarvoor het uitgelezen moment, aldus Jacqueline, partner binnen AUSY Interim Management: “Vraag en aanbod stijgen. De domeinen waar je als interim manager aan de slag kan, worden alleen maar diverser.”

Jacqueline gaat verder: “We zetten sterk in op ‘Tech&Touch’. We digitaliseren het matching proces, wat ons meer ruimte geeft om te peilen naar vakkennis en vooral naar de mens achter de manager. Zo zoeken we naar de perfecte match.”

Als onderstaande tendensen je als muziek in de oren klinken, dan ben jij klaar voor de volgende stap in je carrière! En hé, vergeet in dat geval zeker niet om je aan te sluiten bij onze LinkedIn-groep, zodat je op de hoogte blijft van de laatste nieuwtjes en onze jobs!

1. Zet je ervaring in bij positieve crisissen

Denk je dat je als interim manager louter een bedrijf in moeilijkheden rechttrekt? Dat clichébeeld is al lang achterhaald! Maar liefst 52% van onze interim managers werven we vandaag aan voor positieve crisissen. Een nieuwe bedrijfstak, expansie naar het buitenland of een andere aanpak: jouw externe visie en expertise zorgen voor een vliegende start!

2. Zin in een job bij de overheid?

We werken regelmatig voor steden, gemeentes en de federale overheid. Als interim manager vind je dus ook je weg naar overheidsfuncties. En of je frisse kijk er geapprecieerd wordt! Dankzij de ervaring die je van buitenaf meebrengt, zet je reorganisaties efficiënt op poten.

3. Je hands-on mentaliteit is essentieel

Wist je dat je als interim manager vanaf dag 1 actief meewerkt, bestaande structuren verbetert en nieuwe systemen op de rails zet? Je werkwijze staat dus in schril contrast met die van externe consultants die het bedrijf doorlichten. Zij laten een ondernemer vaak achter met een hoop werk.

4. Van grijs naar groen: maak sneller de overstap

Je carrière als manager zit in de lift. Op welk moment kies je ervoor om als freelancer te starten? Steeds eerder, zo blijkt. Terwijl managers die beslissing vroeger pas na 20 jaar  managementervaring namen, ben je vandaag geen uitzondering meer als je al na 10 jaar de stap zet naar een carrière als interim manager.

5. Je leven naast het werk telt ook

Ja, als interim manager ga je hard. Maar bij AUSY kan je ook parttime aan de slag. Je werkt dan 3 of 4 dagen per week en houdt tijd over voor je passie, hobby of gezin. Zo haal je voldoening uit je werk- én privéleven!

Lees verder

Pierre Hugé reading to children
Liefdadigheid = geld doneren? Pierre doet het anders!
#interimmanagement
Portrait picture of Marc Van De Gucht
Marc gaat voor geluk
#interimmanagement #GavoorGeluk
A group of women from the SheDecides movement
Interim manager Inke en de SheDecides movement
#interimmanagement #shedecidesmovement